Ексклюзиви
понеділок, 15 березня 2010 11:14

Тігіпко може зайняти місце Януковича

Тігіпко може зайняти місце Януковича
Сергія Тігіпко претендує на місце лідера Парії регіонів. Вакансія керівника найбільшої парламентської партії відкрилася у зв"язку з обранням Януковича Президентом.

"Тігіпко набрав на президентських виборах 13% голосів виборців, це хороший заділ на майбутнє для Партії регіонів", - зазначило джерело газети "Дело" в Адміністрації президента.

За його даними, привабливу пропозицію очолити Партію регіонів Тігіпко отримав від Віктора Януковича в комплекті з посадою віце-прем"єра.

При цьому, пише Дело, Тігіпко нібито погодився відмовитися від розвитку свого особистого політичного проекту - партії Сильна Україна. У разі ж, якщо план з висунення Тігіпка на посаду лідера Партії регіонів провалиться, політик залишив за собою право відразу перейти в опозицію.

"Тігіпко був би органічним у Партії регіонів. Бо його політичний досвід пов"язаний з Януковичем, з нашою командою, - сказав Gazeta.ua "регіонал" Юрій Мірошниченко. - Він сповідує реформаторські цінності, які підтримує Янукович. По електоральній підтримці він теж близький. Тому це не було би чимось неприроднім.

Але це не виключено, що Тігіпко може очолити нашу політсилу. Бо в політиці ніколи не кажи "ніколи". А тим більше, що тут ніяких заперечень немає. Тігіпку ці двері відкрило входження в команду Януковича в Кабмін".

Нагадаємо, вже після призначення віце-прем"єром Тігіпко заявив, що Сильна Україна планує взяти участь у місцевих виборах у блоці імені свого лідера. За його словами, Сильна Україна сьогодні не піде в опозицію.

"Ми будемо готові співпрацювати для проведення реформ на всіх рівнях і будемо готові до конструктивної співпраці. Але на всі вибори будемо йти окремо. І до місцевих виборів ми будемо готуватися в складі блоку Сергія Тігіпка Сильна Україна", - заявив віце-прем"єр.

Окрім Тігіпко, зараз розглядаються дві найбільш вірогідні кандидатури. Кожну з них лобіюють різні групи впливу в партії.

"Лідером партії стане Микола Азаров однозначно", - запевнив представник старої гвардії Партії регіонів, її засновник Володимир Рибак.

Йому на противагу виступають молоді регіонали.

"Ми плануємо обрати на цю посаду Олександра Єфремова, він прекрасна консолідуюча кандидатура", - переконана Юлія Новікова. Саме Єфремова в кінці минулого тижня призначили главою фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко може зайняти місце Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути