четвер, 01 листопада 2012 01:02

Тернопільську облраду розпускатимуть вдруге

Тернопільську облраду розпускатимуть вдруге
Фото: doba.te.ua

Розпустити і провести дочасні вибори в Тернопільську облраду планують опозиціонери в новій Верховній раді.

Про це заявив нардеп від Батьківщини Василь Деревляний.

Діюча каденція обласної ради, варто зазначити, була також сформована під час дочасних виборів.

"Облрада зараз не представляє інтересів населення області. Там різношерстні люди, які працюють на себе і на режим Януковича. Ми хочемо, щоб їх там не було. Ми ще раніше говорили про це з керівником обласної "Свободи" і найближчим часом будемо домовлятися в Парламенті про перевибори",  заявив Деревляний

Під час парламентських виборів на Тернопіллі, найбільшу кількість голосів отримала "Батьківщина" - 38%. В той же час в обласній раді партія не представлена взагалі. Адже під час попередніх виборів, які відбувалися в умовах жорсткого конфлікту між представниками „Батьківщини" і „Свободи", прихильники Тимошенко, врешті, не визнали результатів і не взяли своїх мандатів.

Найбільшу кількість мандатів в облраді мають зараз представники „Свободи". Однак фракція працює не в повному складі, адже тервиборчком досі не ввів в раду 13 „свободівців", замість тих, що перейшли в інші ради в 2010-ому. Якщо це зробять зараз, то перевибори, про які говорить Деревляний, будуть невигідні людям Тягнибока. Голова облради, з яким, ніби погоджував питання представник Батьківщини, вже зараз заперечує бажання розпускати раду.

„Після того, як „Свобода" матиме депутатів в Верховній раді, ми добємося через ЦВК введення наших депутатів в облраду, після цього рада буде працювати в звичному режимі до кінця терміну – до 2014 року",  заявив голова обласної „Свободи" Олексій Кайда.

„Регіонали" в розпуску облради також не зацікавлені, адже зараз вони мають тут більше 10% своїх депутатів. Під час же парламентських виборів ПР набрало в області менше 7%.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільську облраду розпускатимуть вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути