вівторок, 02 березня 2010 14:46

Тернопільський губернатор не поспішає звільнятися

Тернопільський губернатор не поспішає звільнятися

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь не знає, чи залишиться на посаді за президентства Віктора Януковича.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції.

"Після виборів я не зустрічався з новим президентом. Жодних розмов щодо посад та розподілу не було ні до виборів, ні після", - наголосив губернатор.

Він переконаний, що багато людей, які працювали за каденції Віктора Ющенка, зможуть зробити сильну вертикаль нової влади.

"Як казав раніше, так і тепер кажу: якщо ми вийдемо за принципом, хто вище піднімав прапор – той і керівник, то, повірте, я не залишуся. Бо не піднімав жодного прапора. Якщо питання буде стояти, що президенту потрібна сильна вертикаль влади, яка може працювати і має досвід, то є багато людей, які працювали за попереднього президента. Я вже не кажу про себе. Але більшість із них уміють працювати тільки на державу. Вони вже не підуть в інші структури".

За його словами, усе залежатиме від принципів формування вертикалі влади.

"Якщо за політичним принципом, то ми отримаємо велику кадрову чистку, дуже багато нових облич. Якщо за адміністративним і буде оцінка, хто що робив і чого досягнув, то це є нормальний цивілізований підхід і він дасть свій певний результат", - каже чиновник.

Чижмарь каже, що готовий і далі працювати на своїй посаді.

"Будь-який чиновник не працює на Ющенка чи Януковича. Якщо ставити питання працювати на окрему особу – то це клан, мафія, - пояснює.- А якщо працювати на українську ідею – то на кожному місці, чи ти чиновник чи міліціонер чи, скажімо, політик, - ти працюєш на розбудову української держави".

Він не знає, чи й надалі очолюватиме область.

"Тому не можна у даному випадку ставити питання, на кого я працюю. Я виконую закон. Якби я на когось працював, то, повірте мені, між першим і другим туром я би працював або на одного, або на іншого кандидата. Тоді би сьогодні про це мову не вели. Ми би знали, чи я йду, чи залишаюся. Я працював на те, що демократія має перемогти".

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський губернатор не поспішає звільнятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути