Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2013 23:46

Тепер судді знають, що їм нема чого боятися, бо залежать лише від більшості у ВР – експерт

Тепер судді знають, що їм нема чого боятися, бо залежать лише від більшості у ВР – експерт
За словами Небоженка, колись доведеться повністю розформовувати всю судову систему. Фото: kontrakty.ua

Нещодавнє рішення Верховної Ради щодо призначення (звільнення) суддів безстроково дуже негативно вдарить по судовій системі України. Судді тепер нічого не боятимуться, оскільки знатимуть про "дах" у парламенті.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Арсеній Яценюк і решта лідерів опозиції пропустили голосування щодо суддів, – говорить експерт. – Це, звичайно, дуже сильний удар по судовій системі України. Тепер судді будуть знати, що вони залежать тільки від більшості у парламенті, і їм абсолютно нема чого боятися, якщо в руки попадає звичайна людина або людина не з Партії регіонів. І це дуже погано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин: "Під соусом асоціації з ЄС у Раді голосують навіть за відверті дурниці"

Нагадаємо, Верховна Рада своїм голосуванням віднині просто освячує рішення суддівського самоврядування щодо кандидатур на суддівські посади. І повинна голосувати аж поки не буде позитивного результату. Профільний комітет усувається від підготовки цього питання до розгляду. Проекти відповідних постанов підписуються головою ВР.

"Для всіх суддів це сигнал, що Партія регіонів контролює судову систему й використовує її так, як їй заманеться. Але, звичайно, це все закінчиться тим, що колись доведеться повністю розформовувати всю систему. Як це в Японії у 1945 році робили, у Німеччині протягом 1945-47 років тощо", – наголосив Небоженко.

Як повідомлялося, 18 квітня Рада призначила безстроково суддею Господарського суду Києва дочку покійного прем'єр-міністра Криму Василя Джарти Вікторію Джарти. За відповідну постанову проголосували 232 народні депутати з 372, зареєстрованих у залі засідань.

Зараз ви читаєте новину «Тепер судді знають, що їм нема чого боятися, бо залежать лише від більшості у ВР – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути