пʼятниця, 21 вересня 2012 21:16

Спецтема: Луценко за ґратами

Телефонний зв'язок у колонії є, але його спеціально відключили - Ірина Луценко

Телефонний зв'язок у колонії є, але його спеціально відключили - Ірина Луценко
За словами дружини екс-міністра, у колонії спеціально відключили телефони, аби Луценко не смів спілкуватися зі світом. Фото: ye.ua

Не всі телефони Менської колонії, де перебуває екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, не працюють.

Про це розповіла дружина екс-міністра, його захисник Ірина Луценко.

Вона наголосила, що 110 ст кримінально-виконавчого кодексу передбачає, що засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їхньої кількості під контролем адміністрації.

"Закон говорить чітко: ні погода, ні прорив кабелю не повинні бути перешкодою для того, щоб забезпечити конституційні права засуджених. Це такі ж громадяни України. І це проблема колонії", - наголосила вона.

Ірина Луценко розповіла, що вчора, 20 вересня, для того, щоб пересвідчитися, що звичайний зв'язок у колонії працює й адміністрація установи може вільно спілкуватися по телефону, вона зареєструвала заяву адвоката і попросила переслати його факсом до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку заборонили говорити по телефону про політику

"Тобто, по звичайному "урктелекомівському" зв'язку, який безперебійно працює, у першу ж секунду було з'єднано і цей факс переслався. Це підтверджує те, що телефонний зв'язок у колонії є", - наголосила вона.

Дружина екс-міністра додала: "Так сталося, що з вересня у колонію було переведено Луценка. Звичайно, Луценко як політик говорить про політику, вибори, звичайно, він дає якісь вказівки і якийсь аналіз ситуації. А це зовсім не входить у плани пенітенціарної служби давати політику Луценку розмовляти і не відриватися від того, що відбувається в країні. Його було попереджено. Коли він відмовився виконувати це, телефони різко перестали працювати".

Вона переконана, що в колонії спеціально відключили телефони, якими спілкуються засуджені, аби Луценко не смів спілкуватися зі світом.

"Але найстрашніше, що через Луценка наказано 596 засуджених. Вони протиставлені Луценку. Про це говорять мені родичі, які приїжджають передавати передачі своїм близьким", - наголосила Ірина Луценка, пояснивши, що, крім її чоловіка, спілкуватися по телефону не можуть й інші в'язні.

Зараз ви читаєте новину «Телефонний зв'язок у колонії є, але його спеціально відключили - Ірина Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути