Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 16:09

Тарасюк каже, що Клюєв обманув депутатів

Тарасюк каже, що Клюєв обманув депутатів

Міністр закордонних справ опозиційного уряду Борис Тарасюк заявив, що перший віце-прем'єр Андрій Клюєв

дезінформував Верховну Раду.

Про це він заявив сьогодні на засіданні опозиційного уряду

"Ми мали чітку інформацію, яку розповсюдив Клюєв. Він проінформував, що Янукович і Медведєв підпишуть тільки 5 угод, а експромтів не буде. Це було неправдою. Нам відомі тексти тільки 3 підписаних заяв, а про що йдеться у угодах ми досі не знаємо", - заявив Тарасюк.

Тарасюк каже, що підписані заяви викликали застереження в ЄС. "Те що Україну приєднують до нової комплектації колективної безпеки - це продукт тиску Росії, бо Медведєву треба було протягнути своє бачення колективної безпеки, так зване КБ. Україну фактично притягують до системи безпеки Росії. Це суперечить законодавчо закріпленому курсу по ПДЧ. Проблеми виникають у наших партнерів", - наголосив нардеп.

Опозиційний уряд затвердив постанову щодо непрозорості підготовки підписаних між Україною та Росією угод.

Тарасюк також зазначив, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пропонує президенту Росії залучати Україну до економічного співробітництва з Росією.

На це народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Олександр Бондар зазначив: "Чому тільки Росія обирає сфери співпраці? Їх цікавлять стратегічні галузі України. Усі ці об'єкти заборонено приватизовувати, створювати холдинги, консорціуми або СП. Він заявив, що якщо створити міждержавне СП, то спірні питання розглядатимуться в російських судах: "А там Україні жодного питання не виграти", - переконаний Бондар.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк каже, що Клюєв обманув депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути