понеділок, 20 лютого 2012 10:55

Табачник повторює русифікаторську реформу Щербицького 1973 року – Канівець

Табачник повторює русифікаторську реформу Щербицького 1973 року – Канівець

Об'єднана опозиція має якнайшвидше зупинити підривну діяльність міністра освіти Дмитра Табачника, спрямовану на русифікацію підростаючого покоління українців. Адже президент Віктор Янукович довів свою неспроможність це зробити, вважає голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець. Так Канівець прокоментував повідомлення про рішення Міністерства освіти і науки скасувати викладання в школах історії України та скоротити викладання української мови й літератури.

"Давно зрозуміло, що Дмитро Табачник тихою сапою русифікує Україну, використовуючи режим Януковича, як тимчасову ширму. Готується новий 1973-й рік. Тоді свою „чорну" справу зробив новопризначений перший секретар ЦК Компартії УРСР Щербицький. Вислуговуючись перед Кремлем, русифікатор Щербицький максимально переводив навчальний процес на чужинську мову. 1 вересня 73-го наша молодь прийшла до повністю зрусифікованих освітніх закладів. Сьогодні, через 40 років, Табачник як вірний нащадок Щербицького, робить свою „чорну" справу. Але ж то був період глибокого „брєжнєвського" застою. Зараз у нас ХХІ століття і незалежна держава. Янукович уже поміняв майже всіх своїх міністрів, – окрім того, хто його найбільше дискредитує. Неясно, хто кому президент, а хто резидент", – сказав Олег Канівець розмові з Gazeta.ua.

Водночас, Канівець переконаний, що русифікаційним планам Міносвіти вдасться завадити силами місцевих освітян й об'єднаної опозиції. „Я переконаний, що об'єднана опозиція знайде законні способи впливу на кожного, хто насмілиться виконати антиукраїнські накази. Причому ще до виборів. Це моє послання до освітян, до інтелігенції, до всіх, хто вважає себе українцем" – наголосив Олег Канівець.

Зараз ви читаєте новину «Табачник повторює русифікаторську реформу Щербицького 1973 року – Канівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути