понеділок, 01 серпня 2011 22:19

Табачник не знає теорему Піфагора

Табачник не знає теорему Піфагора

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник не зміг точно пригадати теорему Піфагора.

Мова про теорему зайшла у зв'язку з тим, що, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, 30% цьогорічних абітурієнтів не змогли правильно її сформулювати ("Сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи").

"Що стосується теореми Піфагора, спробую згадати, хоча більше тридцяти років тому закінчив школу... Сума квадратів катетів дорівнює сумі квадрату гіпотенузи. Але я не впевнений у правильності своєї відповіді", - цитує Табачника ТСН.

Як відомо, Табачник за освітою історик. Навесні 1986 року він закінчив з відзнакою історичний факультет Київського національного університету.

До речі, нещодавно Табачник згадував, що вступив до університету лише з третьої спроби.

"Міністр тричі вступав до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. І нічого. Не зламався. Я був переможцем олімпіад, але було 24 людини на місце. Я з третього разу вступив і пишаюся тим, що вступав на один і той же факультет", - сказав урядовець.

Раніше повідомлялося, Табачник відібрав у могилянки магістрів. Могилянська школа журналістики та інші маґістерські програми НаУКМА залишилися без держзамовлення.

Зараз ви читаєте новину «Табачник не знає теорему Піфагора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути