пʼятниця, 16 листопада 2018 14:36

Ситник не зазначив у декларації гроші за продаж земельної ділянки в окупованому Криму

Ситник не зазначив у декларації гроші за продаж земельної ділянки в окупованому Криму
Директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника впіймали на недостовірному заповненні декларації. Фото: РБК-Україна

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник отримав гроші за продаж земельної ділянки в окупованому Криму і не вказав це у своїй декларації.

Про це йдеться в сюжеті "ТСН", який вийшов в ефір напередодні.

Зазначено, що дружина директора НАБУ Артема Ситника Анна Ситник в минулому році в серпні продала сімейну ділянку землі в елітному кооперативі в окупованому Севастополі і оплатила в російський бюджет податок від продажу земельної ділянки біля моря.

Журналісти продемонстрували ділянку в курортній зоні В'язовий гай в Нахімовському районі окупованого Севастополя, а також оголошення, за яким вона продавалася. В оголошенні зазначено, що ділянка всього в 500 метрах від піщаного пляжу, поруч є парк, кафе і спортивний комплекс. Кооператив під охороною і потрапити туди без пропуску неможливо. В оголошенні за 4 сотки просять 2 млн рублів або приблизно 740 тис. грн.

Аналогічне оголошення журналісти знайшли вже на українському сайті. Його датовано травнем 2015 року, за ділянку правлять $30 тис., а в самому оголошенні вказано номер телефону людини на ім'я Анна, який є номером дружини Ситника.

За даними журналіста Сергія Іванова, цю ділянку дружина майбутнього директора НАБУ придбала в серпні 2013 року за 94300 грн. Після окупації півострова сім'я вирішила позбутися кримського майна. Але перед тим, як розмістити оголошення в лютому 2015 року, дружина Ситника Анна від свого імені дала доручення на право розпоряджатися земельною ділянкою громадянці Росії. При цьому, за словами Іванова, Ситник також давав згоду на таке доручення, адже ділянка була спільно придбана подружжям.

1 серпня 2017 дружина Ситника зареєструвала землю в Севастополі на своє ім'я за російськими законами і вже в той же день громадянка Росії Небивайлова за дорученням Анни Ситник продає цю землю, за що платить понад 6500 рублів мита в бюджет окупанта.

"Тим самим вона порушила Закон України "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території", за яким такі угоди можуть укладатися лише на території підконтрольній Україні", - зазначають журналісти.

Сам Ситник в сюжеті також прокоментував продаж цієї ділянки, зазначивши, що за українським законодавством вона ще не продана, тому дохід від її продажу він не декларував.

Згідно із законом, декларування недостовірної інформації є злочином, нагадує глава САП Назар Холодницький. Він повідомив, що кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування Ситником доходів в ГПУ вже зареєстрували. У ГПУ коментувати хід розслідування відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Ситник не зазначив у декларації гроші за продаж земельної ділянки в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути