середа, 03 квітня 2013 13:52

"Свободівців"-мітингувальників під Радою уже допитує міліція

"Свободівців"-мітингувальників під Радою уже допитує міліція
"Свободівців" масово викликають на допити - у партії говорять про тиск на націоналістів. Фото: tsn.ua

Активістів ВО "Свобода", які брали участь в акції під парламентом 2 квітня, викликають на допити.

Про це повідомляє прес-служба партії.

За словами "свободівців", четверо їхніх активістів вже отримали повістки з вказівкою з'явитися 3 квітня 2013 року до Печерського райвідділу міліції для дачі свідчень щодо акцій протесту.

Зокрема, на допит викликали керівника прес-служби Київської міської організації ВО "Свобода" Кирила Бабенцова, члена Київського міського комітету ВО "Свобода" Олександра Рудоманова, активіста київської "Свободи" Євгена Карася.

Крім цього, до "свободівця" Сергія Бойка міліціонери прийшли за місцем його проживання і в незаконний спосіб намагалися допитати просто на місці, стверджують у партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смерть регіоналам!" — Як опозиція лютувала заради Києва під Верховною Радою

Після відмови давати свідчення вдома співробітники міліції вручили Бойку повістку.

Керівник прес-служби Київської міської організації ВО "Свобода" Бабенцов уже перебуває у райвідділку. Його допитує заступник начальника райвідділу Горбачук.

Депутат Андрій Іллєнко наголосив, що міліція "запускає чергову хвилю репресій" проти "свободівців".

"Розцінюємо ці негайні виклики активістів на допити як прямий тиск на націоналістичну політичну силу, як спроби залякати опозиційну молодь. Влада Януковича зриває вибори у Києві, забирає у киян право голосу, нищить народовладдя. Натомість репресує активних киян, які стоять на захисті інтересів громади", - заявив він.

Іллєнко також наголосив, що дії міліції є вкрай упередженими щодо "свободівців", адже коли йшлося про побиття активістів та депутатів у Гостинному дворі, "слідство продемонструвало абсолютну бездіяльність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція порушила кримінальну справу за обкидання снігом "регіоналки"

"Ми чудово пам'ятаємо усі ті інциденти, коли активістів та народних депутатів від опозиції гамселив "Беркут" у Гостинному дворі та на Головпоштамті. Коли відбувалося неодноразове порушення законів з боку міліції та рейдерів, на боці яких стояли "правоохоронці" – у жодному з цих випадків не було розслідування і ніхто навіть і не думає покарати винних. Однак влада за першої-ліпшої нагоди починає залякування патріотичної молоді та застосовує міліційний тиск на активістів-"свободівців". Наголошу: наш протест не зупинити жодними методами!", – заявив Іллєнко.

Нагадаємо, у вівторок депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата. Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівців"-мітингувальників під Радою уже допитує міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути