пʼятниця, 26 жовтня 2012 02:15

"Свобода" вірить, що люди під дільницями значно підвищать чесність підрахунку голосів

"Свобода" вірить, що люди під дільницями значно підвищать чесність підрахунку голосів
Андрій Мохник. Фото: www.svoboda.kiev.ua

Чесність підрахунку голосів значно підвищить той факт, що під дільницями стоятимуть люди.

Про це в ефірі 5 каналу сказав заступник голови партії ВО "Свобода" Андрій Мохник.

Він наголосив, що "Свобода" закликає людей вийти в ніч підрахунку голосів під виборчі дільниці та таким чином захистити результати виборів.

"Очевидно, що присутність 50-60 людей під виборчою дільницею суттєво підвищує чесність підрахунку голосів. Це перевірено 2004 роком і це треба зробити зараз", - запевнив "свободівець".

Він пояснив, що такий мето буде ефективним, оскільки члени комісії не зможуть дивитися в очі людям, чиї голоси намагатимуться вкрасти.

"Ніхто не хоче зустрітися з методами прямої безпосередньої демократії у тих людей, у яких вкрали голос. Можна людину хапнути за руку і дати в зуби, - наголосив Мохник. - Тим, хто буде всередині дільниці, ще треба буде винести протокол, вийти на вулицю і подивитися в очі тим людям, голоси яких вони планували чи мали намір вкрасти".

Ефективність такої дії, за словами "свободівця", показали президентські вибори у 2004 році і місцеві вибори  у 2010 році.

"Там де були люди, це підвищувало чесність підрахунку голосів", - наголосив він.

Водночас, він запевнив, що політичні сили при бажанні зможуть мобілізувати людей заради цього, як вони це зробили  на Марші УПА 14 жовтня у Києві.

"14 жовтня вулицями Києва пройшло понад 30 тисяч українців, коли вся вулиця Володимирська була заповнена людським морем. Це була не тільки підтримка УПА, це була демонстрація для ПР, що не дай Бог ви будете фальсифікувати. Це був такий дзвіночок для Партії регіонів", - підкреслив Мохник.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вірить, що люди під дільницями значно підвищать чесність підрахунку голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути