середа, 30 листопада 2011 18:46

"Свобода" прагне допомогти чорнобильцям сказати голосно "фе" Януковичу

"Свобода" прагне допомогти чорнобильцям сказати голосно "фе" Януковичу

Режим чинного президента Віктора Януковича наступає у багатьох напрямках, зменшуючи соцвиплати чорнобильцям, пенсіонерам, утискаючи підприємців, організовуючи рейдерські захоплення і незаконні забудови. Тому ВО "Свобода" закликала своїх активістів солідарно разом із пільговиками виходити на демонстрації проти влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник.

"У місцевих радах, де є наші депутати, ми наполягаємо, щоб були ухвалена заява про злочинні дії уряду Азарова-Тігіпка і висловлені претензії до Януковича, як гаранта. І там, де "Свобода" має найбільші фракції, такі рішення приймаються", - зауважив Мохник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада проголосувала за відставку Януковича

Разом з тим, політик наголосив, що у тих місцевих органах влади, де у свободівців немає такої можливості, вони "цю тему активно торпедують і все одно вимагають ставити її на голосування". За його словами, "Свобода" вже звернулася до Генпрокуратури та Верховної Ради з певними вимогами щодо чорнобильців.

"У Київській облраді, де я є депутатом, ми поставили на голосування запит до прокурора області щодо чорнобильців. Але 50 регіоналів проголосували проти. Оскільки їх дві третини в раді, зрозуміло, що рішення не пройшло", - навів приклад партієць.

Мохник також відзначив, що попри те, що члени "Свободи" не є активістами чорнобильських організацій, націоналісти активно підтримують мітингувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці залишаються під Кабміном чекати ранку

"У нас є власні пропозиції щодо реформування системи пільг, компенсацій і гарантій чорнобильцям. Я сам евакуйований з Прип'яті і цю тему добре знаю", - запевнив свободівець.

"Треба брати активну участь, виходити з людьми на пікети, демонстрації і підтримувати - особливо там, де ми маємо хоч якусь представницьку владу", - резюмував Мохник.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" прагне допомогти чорнобильцям сказати голосно "фе" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути