Ексклюзиви
вівторок, 15 листопада 2011 19:10

"Свобода" мріє простягнути руку чорнобильцям, але ті поки що не хочуть

"Свобода" мріє простягнути руку чорнобильцям, але ті поки що не хочуть

Акції чорнобильців та афганців мали б значно більший успіх, якби вони максимально політизувались і пустили до себе представників політичних сил.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Він відзначив, що існує декларація чорнобильців і афганців, в якій вони заявили, що їхні акції носять не політичний, а соціальний характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці увірвались до Пенсійного фонду у Харкові

"Вони кажуть, що здійснюють безпрапорний, безпартійний протест. Коли ж ми заявляємо про те, що підтримуємо їх, вони говорять, що ми намагаємось до них приклеїтись, примазатись і політизувати їхню активність. Тому мусимо наразі підтримувати їх без прапорів", - зауважив Сиротюк.

Зокрема, націоналіст нагадав, що на останній великій акції чорнобильців під ВР правоохоронцями було затримано два свободівця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Ради затримали та побили двох "свободівців"

"Ми поширюємо серед пільговиків агітаційну літературу, ухвалюємо резолюції на рівні місцевих рад, беремо участь в їхніх акціях. До речі, заступник голови партії ВО "Свобода" з політичних питань Андрій Мохник родом з Прип'яті. Він бачив пожежу на Чорнобильській АЕС з вікна власного будинку", - додав Сиротюк.

За словами політика, щойно з боку пільговиків буде згода на те, щоб "Свобода" могла відкрито виступити на їхньому боці, вона це зробить.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Янукович оголосив нам Голодомор!" - У Донецьку чорнобильці захопили Пенсійний фонд

"Поки що ж ми це робимо неофіційно, неформально. Але і у Донецьку, і у Харкові та Києві наші активісти активно співпрацюють з чорнобильцями", - запевнив свободівець.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" мріє простягнути руку чорнобильцям, але ті поки що не хочуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути