пʼятниця, 13 січня 2012 13:08

Спецтема: Луценко за ґратами

Свідок у справі Луценка дізнавався про обвинувачення екс-міністру з Інтернету

Свідок у справі Луценка дізнавався про обвинувачення екс-міністру з Інтернету

Суд допитує 56-го свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Петра Коляду.

Він допитується як свідок в епізоді, пов'язаному з розслідуванням отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Прокуратура звинувачує екс-міністра Луценка в санкціонуванні незаконного стеження за одним із фігурантів справи про отруєння - водієм екс-заступника голови СБУ Валентином Давиденко.

Коляда повідомив, що в постанові не було доказів, які свідчать про злочин і він ствердно сказав: "Ніхто мені не погрожував, вказівок не давав. Я сам закрив постанову ОРС".

Адвокат екс-міністра Олексій Баганець запитав у нього, чи мав право Луценко або слідчі продовжувати до 18 місяців оперативно-розшукові заходи у справі отруєння Ющенка. Коляда пояснив, що поки справа перебуває у виробництві, то слідчі повинні продовжувати оперативно-розшукові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу про отруєння Ющенка розсекретили - Луценко

"Поки є кримінальна справа, до тих пір проводиться слідство", - сказав він.

Генерал міліції розповів, що після допиту в Генеральній прокуратурі попросив дочку пошукати йому інформацію щодо справи Луценка і зазначив, що з Інтернету дізнався про обставини злочину екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка звинуватила Ющенка у брехні, зраді і боягузтві

Коляда зазначив, що захист Луценка не тиснув на нього перед судовим засіданням. Він підкреслив, що не доповідав Луценку про закриття справи.

Раніше Коляда заявив що взагалі не вірить в отруєння Ющенка: "У так зване отруєння я не вірив і не вірю. Просто потрібно закушувати горілку правильно, оселедцем і огірками ... Я закрив постанову про проведення там оперативно-розшукових заходів. Я сказав: ну чим ви там займаєтеся, яке отруєння? Горілку не можна закушувати пловом з баранини, оскільки це призводить ось до таких наслідків. Мене ще в армії вчили".

Зараз ви читаєте новину «Свідок у справі Луценка дізнавався про обвинувачення екс-міністру з Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути