вівторок, 05 березня 2013 13:26

Свідки у "справі Щербаня" ще більше заплутали слідство - Москаль

Свідки у "справі Щербаня" ще більше заплутали слідство - Москаль
Фото: cit.ua

Свідки Ігор Мар'їнков та Володимир Щербань ще більше заплутали слідство. Натомість вони витягають брудну білизну і перуть у залі суду. Про це у коментарі сказав нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

"Володимир Щербань не відповів нічого на конкретне питання чи причетна Тимошенко до вбивства Щербаня. Він сказав, що такими доказами не володіє. Розповідав загалом про Лазаренка. В кінці він зазначив: "Я вважаю, що Тимошенко і Лазаренко — одне ціле". Але ж двоє окремих людей не можуть з'єднатися у одне ціле. Вона була бізнесменкою, а він прем'єр-міністром України. Навіть у парі чобіт, кожен чобіт — окремий. Він щось не те говорить.

Його потрібно було спитати хто ж організував замах на Лазаренка на Рибацькому острові у 1996 році. Він тоді їхав у Донецьку область", - каже Москаль.

Він вважає, що свідок Щербань сам є "доволі сумнівною особою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники кажуть, що запропонували Тимошенко їхати в суд, а вона "відвернулася до стіни"

"Щоб його випустити з в'язниці дали заставу 2 мільйони. Після цього він у тік і просив політичного притулку в Америці. Коли американці почали досліджувати звідки взялися 2 мільйони, він утік з Америки, заручившись підтримкою в Україні. А куди подівся ряд його кримінальних справ? Сьогодні всі спираються на покійників. Я б не хотів цього робити. Але я неодноразово питав колишнього міністра Кравченко у вузькому колі його думку про Щербаня. Той вкрай негативно висловився, із його слів я зрозумів, що саме Щербань був головним підозрюваним в організації замаху на Лазаренка. Він ту Сумську область обдер до нитки, як і Донецьк. Режим Пола Пота був більш демократичним ніж діяльність Щербаня на посаді губернатора Сумської області. Якби він був таким фахівцем, то чому Партія регіонів не дала йому ніякої посади? Він був дуже сумнівною особистістю і неоднозначною", - вважає нардеп.

Москалю здається підозрілим і те, що "Щербань не згадує у цьому контексті компанію ІТЕРА, а лише конфлікт між ЄЕСУ та ІСД".

"Хоча сам Євген Щербань у тому інтерв'ю, який показали захисники, абсолютно це спростовує. Натомість Володимир Щербань розповідає байки: він до мене приходив і щось говорив. Та мало хто до мене приходив, чим це можна довести що в кабінеті говорили і хто кого боявся. А якщо він прийшов до губернатора і каже, що його хочуть вбити, чому губернатор нічого не робив? Він не склав своєї посади зі страху. А дочекався того поки його звідти поганою мітлою не вигнали", запевняє він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посла України викликали в МЗС Німеччини для бесіди щодо Власенка

Москаль пригадує Володимира Щербаня ще директором Чернівецького заводу, який частенько бував у міліції.

"Я його знаю цього Щербаня, починав свою кар'єру із директора Чернівецького оптово-роздрібного заводу. Хімічив із картоплею, морквою і цибулею. Я працював тоді у карному розшуку, але мій кабінет був на одному поверсі із ОБХСС. Не було такого дня, щоб він там на лавочці у ОБХСС не був. В нього постійно були проблеми з якимись зловживаннями. Я ще тоді казав тим обхссникам: "Або закрийте його, або що, скільки він буде нам очі мозолити". Знайшли свідка".

Нардеп вважає, що Мар'їнков та Щербань ще більше заплутали слідство, а не дали відповіді на якісь запитання.

"Прямих доказів причетності Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня немає. А те, що вони там витягають брудну білизну і перуть просто у залі суду, це взагалі неприйнятно. Якщо це було вбивство з ревнощів, тоді такі докази розглядають, але ж у цьому випадку йдеться про інше".

Зараз ви читаєте новину «Свідки у "справі Щербаня" ще більше заплутали слідство - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути