вівторок, 11 серпня 2020 11:18

Світлану Тихановську з країни вивезла влада

Світлану Тихановську з країни вивезла влада
Світлана Тихановська виїхала з Білорусі у Литву. Фото http://bug.org.ua

Опонентка Олександра Лукашенка Світлана Тихановська виїхала з Білорусі у Литву. Стало відомо, що Світлану Тихановську з країни вивезла влада республіки.

Від'їзд Тихановської дозволив звільнити начальника штабу кандидата - Марію Мороз, затриману напередодні виборів. Про це розповіла довірена особа кандидата Ольга Ковалькова, пише Уніан з посиланням на TUT.by.

"У Світлани не було вибору. Важливо, що вона на волі й жива. Вони поїхали разом з Марією Мороз. Однак в заручниках продовжує перебувати частина команди Світлани. Зараз ситуація критична, як би нам всім не було важко, нам потрібно відмовитися від насильства, ми повинні захищати нашу перемогу легальними, ненасильницькими способами. Ми закликаємо всі демократичні сили і прихильників змін об'єднуватися, сьогодні ми будемо проводити екстрені консультації і домовлятися про спільні дії", - говорить Ковалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлана Тихановська виїхала з Білорусі

У них зараз є 2 завдання - захистити вибір і зупинити кровопролиття - сказала вона.

Напередодні Тихановська оскаржила результати виборів у ЦВК і вимагала повторного голосування на низці дільниць.

У ніч проти вівторка, 11 серпня, у Білорусі розпочалася 3-тя доба масових протестів. Їх учасники виступають проти результатів президентських виборів, які нібито виграв чинний глава держави Олександр Лукашенко. Люди знову тисячами вийшли на вулиці багатьох міст. У Мінську близько опівночі, у відповідь на розгін співробітниками спецпідрозділу ОМОН МВС Білорусі, мітингувальники почали застосовувати перші "коктейлі Молотова".

Зараз ви читаєте новину «Світлану Тихановську з країни вивезла влада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути