Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 12:40

Суд проігнорував заяви нового адвоката Януковича

Суд проігнорував заяви нового адвоката Януковича
Суд назначил государственного адвоката Виктору Януковичу, несмотря на заявления нового адвоката Януковича Александра Байдыка. Фото: Gazeta.ua

Оболонський районний суд вирішив призначити екс-президенту Віктору Януковичу державного адвоката попри заяви нового захисника Олександра Байдика. Рішення оголосив суддя Владислав Дев'ятко.

Обґрунтував це прецедентами в європейських судах. Також зазначив, що адвокатам надали час для забезпечення прибуття свідків і пояснення своєї позиції. За словами судді, захисники самоусунулися від засідання, що й змусило надати державного адвоката.

"Я чув, що якась особа кричить у залі засідання. Краще присядьте. Достатньо кричати, я думаю, ви й так вже заморилися".

Адвокат Байдик відмовився сісти, процитувавши радянський фільм "Кавказька полонянка".

Своє рішення суд пояснює небажанням сторони захисту продовжувати розгляд справи. Оголошено перерву до 10:00 1 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу призначили адвоката, який захищав "беркутівців"

"За рік суд зміг досягти рівноправного розгляду справи. Подальші дії сторони захисту спрямовані лише на не уможливлення здійснення правосуддя. Захисники самоусунулися від участі всудових дебатах, самовільно покинули судове засідання до його закінчення, що унеможливлює судове засідання. Суд вимушений призначити захисника із Центру безоплатної вторинної правової допомоги. Завтра захисник має прийти до суду. Це не звільняє адвокатів, яких обрав Янукович. Вони в жодному разі не усунуті".

30 липня, у справі про держзраду Віктора Януковича повинні були розпочатися судові дебати. Через неявку адвокатів засідання перенесли на 31 липня. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Суд проігнорував заяви нового адвоката Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути