Ексклюзиви
субота, 03 листопада 2012 23:25

Суд відмовився скасувати рішення про перемогу провладного кандидата

Миколаївський окружний адміністративний суд відмовив в задоволенні адміністративного позову кандидата в народні депутати Анатолія Пешехонова  до Окружної виборчої  комісії 132-го виборчого округу, що розташована у Первомайську Миколаївської області.

Він озвучив це рішення в суботу о шостій ранку. Напередодні в Первомайську відбулися масові акції протесту проти фальсифікації результатів виборів на користь провладного кандидата Віталія Травянка.

Позивач, якого називають технічним представником кандидата від Партії регіонів  Віталія Травянка, вимагав визнати рішення ОВК 132-го округу про встановлення результатів виборів народних депутатів по одномандатному округу  протиправним та вимагав скасувати його. Він обґрунтовував це тим, що на чотирьох дільницях під час голосування було виявлено багаточисленні порушення виборчого законодавства.

Однак суд зазначив, що в процесі розгляду він має розглядати дії саме ОВК, а не дільничних комісій.

Представник позивача в суді Іван Іванишин відмовився коментувати рішення суду.  Адвокат від "Батьківщини" Андрій Ничипорчук заявив, що позов абсурдний і не міг бути задоволений, але метою позову було не скасування рішення ОВК, а витягнути протоколи дільничних комісій і з ОВК і дорогою до миколаївського суду сфальсифікувати їх.

Кандидат в народні депутати від об'єднаної опозиції Анатолій Корнацький, який перебуває за кордоном, бо вважає порушені проти нього кримінальні справи переслідуванням, назвав  по телефону  це рішення юридично нікчемним. З політичної точки зору, на його думку, це спроба керівництва області відмазатися від  фальсифікацій виборів.

На його думку, підсумковий протокол треба скасувати не через порушення на чотирьох дільницях, а тому, що він фальсифікує волевиявлення виборців, які віддали перевагу йому, а перемогу зарахували його опоненту.

Народний депутат від опозиції Геннадій Москаль, який теж присутній на процесі, сказав, що за ніч перерахував протоколи дільничних комісій і переконався,  що у сумі опозиціонер  Корнацький випереджає  провладного Травянка майже на п'ять тисяч голосів.

За словами преставників опозиції, у Первомайську готуються нові акції протесту.

В суботу вранці Миколаївський окружний адміністративний суд почав розглядати скаргу  кандидата в народні депутати від партії "Союз" С Сергій Чорноморця, який вимагає скасувати рішення ОВК по 130-му виборчому округу, згідно з яким переміг кандидат від опозиції Ігор Бриченко.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився скасувати рішення про перемогу провладного кандидата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути