четвер, 07 березня 2013 13:50

Суд не вважає Рибака винним у "кнопкодавстві" в Раді

Суд не вважає Рибака винним у "кнопкодавстві" в Раді
Суд вирішив, що спікер не повинен контролювати нардепів щодо дотримання ними персонального голосування. Фото: iportal.rada.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва відмовився задовольнити позов політичної партії УДАР та інших позивачів до голови Верховної Ради Володимира Рибака щодо його неправомірних дій та бездіяльності.

Відповідне рішення Окружного адмінсуду оприлюднене сьогодні, передає сайт партії.

Як зазначив представник партії УДАР у суді Віталій Плукар, своє рішення суд мотивував тим, що, проаналізувавши низку положень регламенту та Конституції, суд дійшов висновку: головуючий на засіданні Верховної Ради не повинен здійснювати контроль за дотриманням народними депутатами вимог регламенту та Конституції щодо персонального голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко пішов до спікера вимагати Януковича у Раду

"Така думка суду на наше переконання є хибною та неправомірною, оскільки нормами регламенту передбачено, що головуючий на пленарному засіданні здійснює контроль за дотриманням регламенту народними депутатами", - сказав Плукар.

Представник УДАРу повідомив, що політична партія Віталія Кличка оскаржуватиме відповідне рішення Окружного адмінсуду столиці в апеляційній інстанції.

"Рішення суду є черговим підтвердженням того, що в Україні закони не діють, а суспільні відносини регулюються не нормами права, а нормами "телефонного права", - зазначив Плукар.

Зараз ви читаєте новину «Суд не вважає Рибака винним у "кнопкодавстві" в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути