вівторок, 27 березня 2012 14:21

Студенти розклеїли по Києву антипрезидентські листівки: "Головне - подолати страх"
5

Фото: Фото: Андрій Шматов

У Києві студенти розповсюдили антипрезидентські листівки і пообіцяли заклеїти ними пів України.

Так зокрема, активісти розклеїли листівки із зображенням президента Віктора Януковича та текстом "Широка страна моя родная Много в ней лесов, полей и рек Я другой такой страны не знаю Президент которой бывший зек".

Такі листівки розповсюдила Система колективної безпеки молоді від політчиних переслідувань "МАМА". Назвали акцію: "Міліція - досить клеїти молодь!".

"Провели її на знак підтримки херсонських студентів, яких правоохоронні органи переслідують через розклеювання таких самих листівок, - сказав один із організаторів акції Сергій Пархоменко. - Не головне, що написано у листівці, головне - подолати страх молоді, коли вони бояться висловлювати свою політичну позицію, бо їх переслідують, саджають до в'язниці, виключають з університетів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголошено у розшук "обвинуваченого в скоєнні особливо тяжких злочинів" Януковича

За його словами, міліція розглядає питання порушення адміністративної справи проти херсонських студентів, замість закритої кримінальної.

"Ми попереджаємо міліцію, що якщо студентів будуть переслідувати і надалі, заклеїмо цими листівками пів України. Я не хочу, щоб коли так само прийшли за мною, а захистити мене не буде кому", - говорить активіст Віталій Кічкірук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі на білборді дякують Януковичу за "покращення вже сьогодні"

Такі ж акції пройшли майже в усіх обласних центрах України.

Нагадаємо, що 2 березня правоохоронці затримали херсонських студентів Херсонського технічного університету. Їх звинуватили у груповому хуліганстві за розклеювання антипрезидентських листівок. За тиждень справу закрили.

Зараз ви читаєте новину «Студенти розклеїли по Києву антипрезидентські листівки: "Головне - подолати страх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути