Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2010 18:37

Стрілянина в Одесі є атрибутом виборчої кампанії - експерт

Кримінальні тенденції стають невід"ємною частиною виборчого процесу в Одесі. Така тактика політичної боротьби традиційно була близька місцевим політикам і політтехнологам, але зараз помітне посилення прийомів і насторожує регулярність пригод такого роду.

Так прокоментував обстріл офісу Партії регіонів заступник Директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

"Навряд чи варто акцентувати увагу не те, що обстріл офісу ПР - це замах на кого-небудь з видних регіоналів (хоча й такі версії цілком можуть бути). Однак ми мусимо констатувати факт використання кримінальних методів у політичній боротьбі на одеських виборах. Судячи з усього, ні одеські політики, ні їхні політтехнологи просто не вміють по-іншому вести виборчі кампанії. У той же час, я переконаний, що таке однобоке розуміння суті одеського виборця може дорого обійтися ініціаторам подібних PR-концепцій. Сумніваюся, що такими хуліганськими витівками можна залякати одеський штаб ПР. Навпаки, лідер місцевої ПР і губернатор Едуард Матвійчук отримує додаткові козирі в опонуванні міській владі, нездатній вести ефективну боротьбу з криміналітетом ", - вважає експерт.

На думку Голобуцького, показовим є не об"єкт нападу, а сам факт хуліганських дій.

"Симптоматичним є не те, що напали на офіс ПР, а те, що стрілянина лунала в центрі великого європейського міста. Ні для кого не секрет, що всі передвиборчі кампанії нинішнього мера Одеси Едуарда Гурвіца супроводжувалися сплеском активності криміналітету. Ця тенденція триває вже на третіх виборах і закінчиться вона, очевидно, тільки з переобранням міської влади ", - вважає Голобуцький.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Одесі є атрибутом виборчої кампанії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути