понеділок, 17 травня 2021 17:16

Степанов заявляє, що не писав заяв. Шмигаль звинувачує в провалі вакцинації

Степанов заявляє, що не писав заяв. Шмигаль звинувачує в провалі вакцинації
Звернення Степанов опублікував у понеділок.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не писав заяви на звільнення. Про це сказав у відеозверненні в понеділок.

"Я не писав жодних заяв на звільнення", - сказав він і заявив про "підкилимні ігри".

"Поки підкилимні ігри стосувались мене особисто, я не зважав. Однак події останніх днів змушують мене висловити свою позицію відверто та відкрито.

Заплющувати очі на те, як роками політичними силами з низьким рейтингом знищується медична система і лікарів знову намагаються загнати у стійло, я не буду", - заявив Степанов.

"Моя формула, в якій за пацієнтами ходить здоров'я, а не гроші, не відповідала їхньому уявленню марнотратства. А мої рішення лікувати українців в Україні — їхній звичці до самозбагачення та паразитування", - також сказав чиновник.

Тим часом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що основною причиною внесення у Верховну Раду подання щодо звільнення Степанова є незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

"Основна причина подання, звичайно, - це незадовільні темпи вакцинації і постачання вакцин, постійне перенесення темпів поставок, темпів вакцинації", - цитує прем'єра з засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування "Укрінформ"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися Covid-цифри за вихідні

Щотижня президент Володимир Зеленський проводив наради, на яких Степанов давав обіцянки про терміни постачання вакцин проти коронавірусу, запевняв, що препарати будуть і щеплення проводитимуться, розповів Шмигаль.

"Але темпи ми всі бачимо. Що свідчить про незадовільну роботу у розпал пандемії Міністерства охорони здоров'я і міністра як менеджера", - заявив прем'єр.

Також Шмигаль заявив, що неможливо ігнорувати позицію народних депутатів, які зібрали 150 підписів за розгляд Верховною Радою питання про відставку міністра охорони здоров'я.

Минулого тижня во Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра про відставку Степанова. Він керує МОЗ з березня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Степанов заявляє, що не писав заяв. Шмигаль звинувачує в провалі вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути