пʼятниця, 04 вересня 2020 18:01

Степанов заявив, що державне замовлення на лікарів-епідеміологів відновлять

Степанов заявив, що державне замовлення на лікарів-епідеміологів відновлять

Державне замовлення на навчання на спеціальностях лікарів-епідеміологів, вірусологів та інфекціоністів планують відновити з наступного року.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на запитання народного депутата, голови депутатської групи "Довіра" Олега Кулініча під час години запитань до уряду, передає пресслужба депутата.

"Пандемія коронавірусу, з якою стикнувся весь світ, оголила кадрову кризу в українській медицині – це відсутність профільних лікарів, таких як епідеміологи, вірусологи. Мало також лікарів-інфекціоністів. Але держзамовлення на ці спеціальності в Україні не було з 2014 року", - зазначив Олег Кулініч.

Голова депутатської групи "Довіра" також поцікавився, яка ситуація із держзамовленням на ці спеціальності у новому навчальному році та які кроки планує застосовувати МОЗ для виправлення ситуації.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнав, що зараз в Україні немає жодного регіону, що був би укомплектований лікарями-епідеміологами хоча б на 50%.

"За останні 4-5 років ми, на жаль, вирішили, що вони нам взагалі не потрібні. І медико-профілактичні факультети, які були в наших медичних університетах, просто були знищені й закриті", - підкреслив міністр.

Степанов заявив, що є 2 шляхи виходу з ситуації – це перенавчання лікарів інших спеціальностей, яких можна перенавчити, а також відновлення державного замовлення.

Зі слів міністра, питання щодо відновлення такого держзамовлення вже погоджується на рівні ради ректорів медичних університетів.

Зараз ви читаєте новину «Степанов заявив, що державне замовлення на лікарів-епідеміологів відновлять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути