середа, 14 березня 2012 17:17

Ставнійчук: "За розвитком громадянського суспільства ми десь на рівні східних країн"

Ставнійчук: "За розвитком громадянського суспільства ми десь на рівні східних країн"

Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства при президенті України на своєму першому засіданні в середу в Києві затвердила проект Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

Про це на засіданні заявила радник президента - керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації президента, глава Координаційної ради Марина Ставнійчук.

"Наше завдання сьогодні — налагодити діалог між владою і людьми. За розвитком громадянського суспільства ми відстаємо від багатьох європейських країн, знаходимось десь на рівні східних країн. Вже є цілий перелік заходів, пов'язаних із супроводом законів України щодо громадянського суспільства в парламенті та напрацьовані відповідні пропозиції", - сказала Ставнійчук.

Радниця президента зазначила, що проект Стратегії розроблявся кілька місяців, і був готовий ще місяць тому.

"У першу чергу, мова йде про закон "Про громадські організації", розроблений на основі нових європейських стандартів, закон "Про мирні зібрання" та "Про місцеві референдуми". Перший законопроект сьогодні на погоджувальній раді представлятиме комітет будівництва та місцевого самоврядування і переконуватиме Верховну Раду виставити його на ухвалення", - зазначила вона.

За її словами, затверджену Стратегію направлять на підпис голові держави для подальшого її затвердження президентським указом.

Нагадаємо, що указ про створення координаційної ради президент підписав 25 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук: "За розвитком громадянського суспільства ми десь на рівні східних країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути