вівторок, 07 квітня 2020 17:34

Стало відомо, заради кого Чернишов гальмує реформу містобудування

Стало відомо, заради кого Чернишов гальмує реформу містобудування
ЗМІ: "Глава Мінрегіону Олексій Чернишов з реформою бездіє, а ось старі схеми в міністерстві нікуди не поділися". Фото: ДАБІ

Головними бенефіціарами перебування Олексія Чернишова на посаді глави Мінрегіону можуть бути київські забудовники і партнери - Андрій Вавриш (компанія SAGA Development) і народний депутат від ОПЗЖ Дмитро Ісаєнко (з ним пов'язують групу компаній Perfect Group).

Зв'язка Вавриш-Ісаєнко вже давно мала партнерські відносини з Чернишовим, коли той і сам був ще харківсько-київським забудовником (правда, з репутацією "недостройщіка"), пише Depo.ua.

"Певні бонуси Вавриш і Ісаєнко могли отримати, коли Чернишов став главою Київської ОДА, але справжнівй момент удачі для них настав, коли він отримав пост глави Мінрегіону", - зазначає видання.

За даними ДеПо, спочатку, ще в серпні при формуванні Кабміну Гончарука, саме Чернишов "сватався" в очільники Мінрегіону, але тоді не склалося і довелося задовольнятися кріслом в Київській ОДА.

"Але, саме після призначення Чернишова в КОДА, за інформацією журналістів, починаються активні бойові дії проти екс-глави Мінрегіону Олени Бабак, які і завершилися перемогою Богдана-Вавріша-Ісаєнко, що і зазначила в своєму прощанні Бабак:"Я хочу також сказати тим, хто почав боротьбу зі мною особисто в пресі через анулювання дозволів на Ольшанській, на Гоголівській, і ці люди скоро почнуть будівництво біля Палацу "Україна", на Івана Франка", - зазначають журналісти.

Аналіз названих адрес, які зробили ЗМІ, показав, що будівництва там планують саме компанії Вавріша та Ісаєнко, іноді навіть спільно. Відставкою Бабак Вавриш і Ісаєнко зуміли скористатися через місяць, коли Чернишов став міністром. Але неприємний сюрприз їм підніс президент, який презентував реформу містобудування, яка передбачає ліквідацію ДАБІ та створення трьох нових органів, які повинні були розділити "монструозні" функції Держархбудінспекціі.

Реформа, відзначають в ДеПо, явно не влаштовувала Вавріша та Ісаєнка і Чернишов взявся її гальмувати, що вже неодноразово відзначали експерти і ЗМІ, зазначає видання.

"Зараз ДАБІ позбавлена ​​повноважень нагляду та контролю, а Чернишов поки тягне зі створенням нового органу - Державної інспекції містобудування - який візьме на себе ці функції "Відповідно, "два товариші" можуть спокійно продовжувати свої будівництва. Вавриш з Ісаєнком отримали в 2019 році рекордну для себе кількість дозволів і багато з них могли б бути оскаржені. Плани на 2020 рік у Ісаєнка та Вавріша серйозні. Можливо, Чернишов не просто так не поспішає з реформою?", - запитує видання.

Крім того, журналісти нагадують, що з реформою Чернишов бездіє, "а ось старі схеми в міністерстві нікуди не поділися.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, заради кого Чернишов гальмує реформу містобудування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути