Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2022 05:33

Спецтема: Війна Росії проти України

США заявили про виробництво рекордної кількості нафти

США заявили про виробництво рекордної кількості нафти
США вироблятимуть до 2023 року 12,7 млн барелів нафти на день. Фото: pixabay.com

США планують виробляти рекордну кількість нафти вже з наступного року через вторгнення Росії в Україну та нестачу палива на ринку.

Про це в інтерв'ю для Fox News Sunday повідомила міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм.

"Йдеться про попит та задоволення. Коли Росія вторглась в Україну, глобальні ринки втратили мільйони барелів. Оскільки нафтою торгують глобально, ми повинні компенсувати цю втрачену кількість палива", - сказала Ґренголм.

Також вона зазначила, що США вироблятимуть до 2023 року 12,7 млн барелів нафти на день. Сьогодні ця цифра складає 12 млн на день.

На зниження цін на пальне, за її словами, мають позитивно вплинути рішення президента США Джо Байдена виділяти 1 млн барелів на день зі Стратегічного нафтового резервного фонду та його заклики до нафтового сектору збільшити виробництво. Про це вона також говорила в інтерв'ю для видання "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ може стримати Росію від нового нападу: які гарантії безпеки треба Україні

"На жаль, ви бачите, як ціни на паливо у Європі надзвичайно злетіли вгору. Очевидно, що через вторгнення, Росія недоекспортувала мільйони барелів нафти, на додаток до природного газу. Тому ціни в усьому світі зросли. Тепер наш президент та інші закликали збільшити видобуток прямо зараз, щоб ми могли знизити ціни на бензин для споживачів. І президент безумовно стурбований тим, як це вплине на реальних людей, на інфляцію тощо. Але врешті-решт ми повинні перейти до чистої енергії. І про це ідеться у законопроєкті, який напередодні підписав президент для Сполучених Штатів", - пояснила Ґренголм

Цей закон допоможе у боротьбі зі зміною клімату в усіх країнах світу. Вона додала, що США та Європа єдині у позиції щодо цілковитої відмови від російського палива.

У червні ЄС затвердив шостий санкційний пакет проти Росії та Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала блоку повністю відмовитися від російського газу. ЄС уже розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій, у межах якого можуть запровадити ембарго на імпорт золота з Росії.

Німеччина планує відмовитися від російського газу до літа 2024 року. Водночас прем'єр Чехії заявив, що газ не увійде до наступного пакету санкцій ЄС щодо Росії.

Раніше Bloomberg писало, що Євросоюз розробив план термінових заходів, щоб підготуватися до можливого припинення поставок газу з Росії. Кремль може різко припинити постачання енергоресурсів до кінця року. Розроблений план допоможе знизити негативні наслідки від цього на третину.

Зараз ви читаєте новину «США заявили про виробництво рекордної кількості нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути