Ексклюзиви
субота, 15 грудня 2012 12:17

США ведуть дипломатичну роботу щодо визволення українки з полону в Сирії

США ведуть дипломатичну роботу щодо визволення українки з полону в Сирії
Анхар Кочнєвій загрожує страта. Фото: izvestia.ru

У держдепартаменті США закликали повстанців Сирії негайно звільнити громадянку України Анхар Кочнєву з полону. Про це повідомляє "Интерфакс".

"Ми в курсі цього випадку. Ми вважаємо, що жінці потрібно повернути свободу. Але я не стану розповідати про нашу конфіденційну дипломатичну роботу з цього питання", - сказав представник держдепартаменту Патрік Вентрелл.

Нагадаємо, що сирійські повстанці захопили українську журналістку Анхар Кочнєву в полон і вимагали за неї викуп 50 мільйонів доларів. Термін ультиматуму завершився у четвер. Опозиція Сирії збиралася стратити українку, якщо за її життя ніхто не заплатить.

Також раніше повідомлялося, сирійські бойовики погрожують, що посольство України й посольство Росії в Сирії, громадяни цих країн, а також іранці будуть "здобиччю й ціллю" моджахедів.

"Посольство України, посольство Росії, громадяни цих країн, а також іранці відтепер будуть здобиччю й ціллю для всіх наших сил. Ми закликаємо не випускати ні українця, ні росіянина, ні іранця живими з Сирії", - говориться у зверненні бойовиків.

"Це ми заявляємо у відповідь на заяву МЗС України про шпигунку з України Анхар Кочнєву, яка носила зброю й була перекладачем для російських офіцерів", - пояснюється в ньому.

Зараз ви читаєте новину «США ведуть дипломатичну роботу щодо визволення українки з полону в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути