четвер, 05 липня 2012 15:41

США розглядає санкції щодо України - Freedom House

США розглядає санкції щодо України - Freedom House
Фото: rosukrinform.com

Сполучені Штати Америки можуть застосувати санкції проти української влади.

Про це пише прес-служба партії "Батьківщина".

Про це сьогодні заявив президент Freedom House Девід Креймер під час презентації звіту організації щодо ситуації в Україні "Б'ючи на сполох – раунд 2: на захист демократії в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа чекає Тимошенко на волі і обговорює санкції - Немиря

"У Конгресі США розглядається законопроект, спрямований насамперед на Росію, щодо запровадження заборони на в'їзд та арешту активів посадовців, які порушували права людини. Відповідно до останньої редакції цього законопроекту, яка є у Сенаті, його можуть застосувати і до інших країн, включаючи Україну", - сказав він.

"Підтримка такого застосування закону наростає серед експертів та депутатів парламентів на Заході та навіть серед окремих депутатів українського парламенту. Слова "Україна" і "санкції" дедалі частіше вживаються поряд – і це відображає рівень розчарування західних посадовців тим, що Віктор Янукович, здається, не чує і не бажає слухати їх аргументів".

Девід Креймер  додав, що Freedom House  сподівається, що "можливість санкцій з боку США слугуватиме сигналом для найвищих ешелонів влади в Україні, що вони перебувають на хибному шляху".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Політичні заяви Кузьміна — це агонія режиму, що окупував Україну" - "бютівець"

На думку Девіда Крамера, за останні час виправдалися основні побоювання його організації щодо України: корупція та вибіркове переслідування опозиції набирають обертів та стали основними загрозами для демократії в України.

"Розрекламована владою антикорупційна кампанія не викликає довіри. Її використали для виправдання переслідувань політичних опонентів нинішньої влади. Крім того, будь-яка подібна кампанія зазнає поразки без керівництва згори та прикладів панівної еліти", - йдеться у звіті.

"Матеріали у ЗМІ про екстравагантну зону відпочинку в Межигір'ї, побудовану для президента Януковича, ставлять під сумнів моральне право глави держави очолити антикорупційну кампанію. За деякими оцінками, вартість резиденції наближається до $100 мільйонів. Подібна ситуація в європейських демократіях спричинила б великий скандал, завдавши непоправної шкоди політичній кар'єрі, а то й призвівши до її кінця", - сказано у документі.

На думку Freedom House, "дедалі безсоромніша діяльність представників панівної еліти та членів їхніх родин стає об'єднавчим чинником невдоволення нинішньою ситуацією з боку громадян України".

Зараз ви читаєте новину «США розглядає санкції щодо України - Freedom House». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути