Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2024 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

США відреагували на ядерні погрози Путіна щодо України

США відреагували на ядерні погрози Путіна щодо України
США не бачать ознак, що РФ хоче застосувати ядерну зброю в Україні. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки не бачать жодних ознак того, що Росія готується до застосування ядерної зброї в Україні.

У Вашингтоні також не бачать підстав для коригування власної ядерної позиції після коментарів диктатора Володимира Путіна, пише Reuters із посиланням на американського чиновника, який побажав лишитися анонімним.

"Раніше Путін заявляв, що в разі введення американських військових до України РФ поставиться до них як до інтервентів. Він повторив кремлівський наратив про те, що Росії неможливо завдати поразки на полі бою, а Захід нібито це зрозумів", - пише видання.

Речниця Ради національної безпеки Білого дому Адрієнн Вотсон заявила, що ядерна риторика РФ є безрозсудною та безвідповідальною.

"Росія жорстоко вторглася до України без провокації чи виправдання, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, доки вона захищає свій народ і свою суверенну територію від російської агресії", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна загроза: КНДР хоче скористатися зв'язками з РФ

Водночас неназваний американський чиновник сказав, що Путін просто повторює ядерну доктрину, згідно з якою росіяни використають ядерну зброю у випадку загрози їхнього суверенітету.

Президент США Джо Байден в курсі нових заяв Путіна про ядерну зброю, якими той намагається шантажувати Захід. Однак США наразі не бачать ознак того, що Росія готується застосувати таку зброю, зокрема, в Україні, заявила й речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Президент, звісно, в курсі", - вона у відповідь на запитання, чи доповіли главі Білого дому про останні ядерні погрози Путіна.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що стратегічні ядерні сили РФ готові до гарантованого застосування. Він погрожував світові ядерною війною, якщо країни НАТО відправлять свої війська до України.

Росія не збирається застосовувати ядерну зброю, попри нещодавні погрози диктатора Володимира Путіна у бік НАТО. Про це під час брифінгу заявив речник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на ядерні погрози Путіна щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути