Ексклюзиви
четвер, 19 жовтня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

США відреагували на візит Путіна до Пекіну

США відреагували на візит Путіна до Пекіну
США розкритикували Китай. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки стурбовані тим, що Китай продовжує підтримувати відносини з Російською Федерацією.

Пекін надав російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування агресивної війни проти України, заявив речник Державного департаменту США, коментуючи зустріч президента Росії з китайським лідером Сі Цзіньпіном у КНР, передає "Голос Америки".

"Ми стурбовані тим, що Китай продовжує підтримувати відносини з РФ. Прийняття Путіна в Пекіні є невдалим проявом підтримки Росії, яка продовжує вести незаконну та жорстоку війну проти України", - йдеться у відповіді Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відреагував на передачу Києву ATACMS і назвав війну війною

Позиція Держдепу США є незмінною та відомою у світі.

"Раніше ми говорили, що не вважаємо за потрібне будь-якій країні надавати Путіну платформу для просування його війни проти України", - додали в американському дипломатичному відомстві.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебуває з візитом у Пекіні, "старим другом". Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу".

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. Заявив, що це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на візит Путіна до Пекіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути