четвер, 19 січня 2023 09:22

США не обмежуватимуть Україну в цілях для майбутніх ударів - Держдеп

США не обмежуватимуть Україну в цілях для майбутніх ударів - Держдеп
США не вказуватимуть Україні, куди наносити удар. Фото: unsplash.com

Сполучені Штати Америки не вказують Україні, які саме цілі її сили повинні вражати, щоб захистити свої території від російської агресії.

Це також стосується Криму, заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає "Голос Америки".

"США надають Україні допомогу в галузі безпеки, зброю та запаси, необхідні їй для захисту своєї території від російської агресії. При цьому Вашингтон не приймає рішення про завдання ударів від імені наших українських партнерів", - сказав Прайс.

Акцентував, рішення щодо завдання ударів залежать від українців.

"Сполучені Штати та інші країни світу ніколи не визнавали анексію Росією частини східної України чи анексію Криму. Крим - це Україна. Це не зміниться. Ми надали нашим українським партнерам саме те, що їм потрібно, щоб протистояти загрозам там, де вони вирують найбільш затято", - зазначив Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це капець русні" – військовий аналітик про 100 танків Leopard 2 для ЗСУ

Вашингтон поступово збільшує обсяги та характер допомоги Україні у сфері безпеки.

"США ніколи не заохочували і не дозволяли нашим українським партнерам завдавати ударів за межі їхніх кордонів. Все, що ми надаємо Україні, призначене для єдиної мети – її самооборони. Зрештою, саме наші українські партнери мають визначити, як і де використовувати цю зброю та боєприпаси", – підсумував Нед Прайс.

У Конгресі Сполучених Штатів Америки закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні зброю. Вона необхідна Україні для перемоги над окупантами у розв'язаній Росією війні.

Нинішнє заламування рук і нерішучість адміністрації Байдена і деяких наших європейських союзників у питанні надання критично важливих систем озброєнь Україні пахне слабкою політикою 2021 року, такою як відмова від санкцій щодо "Північного потоку-2", заявили республіканці. Закликали без зволікання надати Україні танки Leopard 2, оперативно-тактичні балістичні ракети типу ATACMS та інші високоточні боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «США не обмежуватимуть Україну в цілях для майбутніх ударів - Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути