Ексклюзиви
середа, 19 липня 2023 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

США покарають ще одну країну-помічницю РФ

США покарають ще одну країну-помічницю РФ
США готують санкції проти Киргизстану за допомогу РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готують нові економічні санкції проти Киргизстану за допомогу Росії.

Адміністрація президента США Джо Байдена запровадить обмежувальні заходи, щоб змусити країну припинити торгівлю з РФ підсанкційними товарами, повідомляє The Washington Post із посиланням на американських посадовців.

"Нові обмеження проти Киргизстану можуть запровадити вже цього тижня. Попри те, що він невеликий порівняно з іншими країнами, Киргизстан є яскравим прикладом того, що всі чинники діють одночасно для створення неприйнятного середовища, сприятливого для ухилення від санкцій", – йдеться в повідомленні.

Загальний обсяг експорту Киргизстану до Росії різко зріс після повномасштабного вторгнення до України. У 2022 році він збільшився на 250% порівняно з попереднім роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни залишаться без японських авто

Водночас експорту із Киргизстану до РФ деяких товарів, таких як приціли для гвинтівок, раніше не було взагалі.

Документи щодо торгівлі між країнами також свідчать, що киргизькі компанії в лютому та березні закупили у китайських і південнокорейських компаній електроніки на сотні тисяч доларів. Йдеться про спеціалізовані напівпровідники та підсилювачі напруги. Практично однакова кількість тих самих видів електроніки була експортована з Киргизстану до Росії за той же період.

Російські фірми, які отримували товари, у більшості випадків є відомими постачальниками оборонної промисловості.

Нацагентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни дубайську компанію DP World. Це один із найбільших портових операторів у світі.

У червні компанія DP World підписала угоду з російською державною корпорацією Росатом про розвиток Північного морського шляху. Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін заявив, що це стратегічний проєкт, який додатково принесе в російський бюджет понад $200 млрд.

Зараз ви читаєте новину «США покарають ще одну країну-помічницю РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути