Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 06:35

США може скоротити фінансування країн ООН через Єрусалим

США може скоротити фінансування країн ООН через Єрусалим
Трамп закликав підтримати Єрусалим. Фото: 112 канал

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

"Всі ці країни, які беруть наші гроші і потім голосують проти нас на Радбезі або Генасамблеї, вони беруть сотні мільйонів доларів та мільярдів… Ми спостерігатимемо за голосуванням. Нехай голосують проти нас, ми багато зекономимо. Нам байдуже", - заявив Трамп, повідомляє New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Білий дім узгодив перші поставки летальної зброї Україні

6 грудня президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і доручив Держдепартаменту почати підготовку до переведення посольства Америки з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Рішення викликало хвилю протестів у різних країнах світу, а Ліга арабських держав назвала рішення США таким, що не має юридичної сили і закликала Америку відмовитися від нього.

193 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проведуть рідкісну спеціальну сесію 21 грудня на прохання мусульманських держав щодо рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «США може скоротити фінансування країн ООН через Єрусалим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути