Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2011 21:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справа Тимошенко: 1,5 млрд грн збитку не фігурують в бухгалтерській звітності "Нафтогазу"

Справа Тимошенко: 1,5 млрд грн збитку не фігурують в бухгалтерській звітності "Нафтогазу"

Колишній позивач в "газовій справі" проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко - Ігор Кость, який пропрацював 11 років юристом НАК "Нафтогаз Україна", заявляє про її непричетність до збитків "Нафтогазу". Про це повідомляє "5 канал".

"Про збитки можна говорити тільки тоді, коли буде доведено факт, що хтось завищив ціну або занизив. Такого факту не встановлено. Такої методики, за якою розраховувала Генеральна прокуратура, і з чим погодився суд, не існує для визначення збитків. Ще раз заявляю: збитків в такій формі, в такому порядку, які розраховані в нинішньому вироку в даному обліку, не існує", - сказав Кость на прес-конференції в понеділок.

За його словами, збитки, зазначені в позові проти Тимошенко, не фігурують в бухгалтерській звітності. На думку Костя, для об'єктивного розгляду справи екс-прем'єра апеляційний суд повинен витребувати фінансову документацію "Нафтогазу" і допитати представників НАКу. Сума збитків у позові, за словами колишнього чиновника, була розрахована на прохання Генпрокуратури, і за її ж наполяганням "Нафтогаз" подав на Тимошенко до суду.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа Тимошенко: 1,5 млрд грн збитку не фігурують в бухгалтерській звітності "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути