четвер, 17 липня 2008 15:21

Спікер кримського парламенту злякався за своє крісло

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко заявляє, що сьогодні немає ніяких передумов до зміни статусу Автономної Республіки Крим.

Так кримський спікер прокоментував заклики ряду громадсько-політичних сил ліквідувати Кримську автономію і повернути півострову статус Кримської області.

"Територія Криму є невід`ємною і складовою частиною держави Україна. І сьогодні абсолютно немає ніяких передумов до зміни статусу Автономної Республіки Крим. А популістські заяви деяких радикально настроєних політичних партій і громадських організацій, що з`явилися останнім часом у пресі, тільки розпалюють ситуацію і породжують вогнища сепаратизму на півострові", - сказав голова парламенту автономії.

Гриценко звернув увагу на той факт, що нагнітання пристрастей навколо статусу Криму йде не від самих кримчан - ситуацію провокують ті політики, які знаходяться за межами Криму і не знають специфіки суспільно-політичного і соціально-економічного життя автономії.

Кримський спікер закликав усіх бути коректними у висловах щодо подій, які відбуваються сьогодні в Автономній Республіці Крим.

"Будь-які заклики до Президента країни та інших державних інститутів про ліквідацію єдиного автономного утворення в Україні несуть загрозу національній безпеці", - переконаний Гриценко.

Як повідомлялося, Блок Національних сил Буковини звернувся до найвищого керівництва держави з вимогою "скасувати автономію Криму" і повернути півострову статус Кримської області.

До цього з подібними вимогами виступало ВО "Свобода", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Спікер кримського парламенту злякався за своє крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути