Ексклюзиви
середа, 05 травня 2010 15:35

Спілці письменників радять рятувати майно

Спілці письменників радять рятувати майно

Народний депутат із фракції Блоку ЛитвинаОлег Зарубінськийсерйозно не сприймає створення Народного оргкомітету порятунку України. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Нехай вони ще порятують майно Спілки письменників, яке повністю розкрадене. Я серйозно до цього не ставлюся. Але моя несерйозність не означає, що я налаштований ворожо. Більш з розумінням. Їм потрібно було рятувати Україну, коли в січні 2009 року українська економіка з потрухами була віддана Росії. Я маю на увазі підписання газових угод. В них після пільгового передвиборчого 2009-го на 9 років закладалася ціна удвічі більша, ніж має бути. Чому ж вони тоді порятунок не влаштовували?!", - зауважив Зарубінський.

Він звернув увагу на те, що оргкомітет утворили люди пенсійного віку. "Це їхня самореалізація, як громадських діячів. Про них згадають. Але хай би вони відійшли від літературної діяльності і проаналізували, що створили ті угоди. Мова йшла про таку систему енергозбереження, яка б привела до повної не конкурентноздатності українських товарів", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, у Києві кілька десятків представників інтелігенції створили Народний оргкомітет порятунку України. Вони підписалися під відозвою до українського громадянства та всіх політичних партій, що стоять на позиції збереження української держави.

"Режим Віктора Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави. Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників нова влада і далі готова здавати все. Тому тепер коли над Україною нависла така небезпека ми закликаємо створити Комітет порятунку України", - зазначив письменник Дмитро Павличко.

За його словами, комітет має зайнятись відстоюванням територіальної цілісності і суверенітету країни.

Представники інтелігенції домовились на 10 травня запросити до себе на зібрання представників усіх патріотичних партій, щоб там був створений Комітет порятунку України.

Зараз ви читаєте новину «Спілці письменників радять рятувати майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути