середа, 11 січня 2012 00:15

Радник Януковича натякнув Чехії не пхати носа у справи України

Радник Януковича натякнув Чехії не пхати носа у справи України

Якщо Україна буде слабкою і покірною державою, то будь-яка найменша країна, як Чехія, дозволятиме собі зверхні жести стосовно нас. Разом з тим світ повинен поважати нашу країну.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила радник президента Ганна Герман, коментуючи надання чеською державою політичного притулку українським громадянам.

"Це проблема Чеської республіки, чи визнавати українське правосуддя, чи вважати ті вілли, які має там сім'я Тимошенко, зі сплаченими податками чи не зі сплаченими. Ми у внутрішні справи Чехії ніколи не втручались і не будемо втручатись", - наголосила Герман.

Вона висловила упевненість, що Україна буде сильною державою, насамперед економічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ не буде мститися Чехії за надання притулку Тимошенку - джерело

"Якщо ми будемо потужним гравцем у центрально-східному європейському регіоні, з нами буде рахуватись світ – і Схід, і Захід: Москва і Прага, і Брюссель, і Вашингтон. Якщо ж ми будемо слабенькі і покірні, то найменша країна, як та Чехія чи Словаччина, буде дозволяти собі якісь зверхні жести стосовно України", - підкреслила радник Януковича.

Політик застерегла Чеську державу від подальших недружніх кроків по відношенню до України.

"У міждержавному співробітництві існують певні закони і традиції. Тому Чехія повинна поважати Україну і кожний свій крок контролювати. Я надіюсь, що українсько-чеські відносини будуть залишатись добрими і приязними.  А Україна тримає добрий стандарт і буде тримати його, захищаючи свої національні інтереси", - резюмувала Герман.

Зараз ви читаєте новину «Радник Януковича натякнув Чехії не пхати носа у справи України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути