Ексклюзиви
пʼятниця, 08 березня 2024 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Солдати НАТО в Україні: Берлін зробив нову заяву

Солдати НАТО в Україні: Берлін зробив нову заяву
Берлін закликав припинити дискусії щодо військ НАТО в Україні. Фото: pixabay.com

Німеччина відкидає ймовірність розміщення своїх військ на території України.

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус під час візиту до Гельсінкі закликав припинити дискусії щодо цього, передає FAZ.

"Дискусії про розміщення західних військ в Україні тривають. Берлін закликає припинити дискусії щодо цієї теми. Ніхто насправді не хоче, щоб сухопутні війська були в Україні. Зараз про це триває дискусія, але є вирішальна межа. Тому ми повинні припинити це на цьому етапі. Ми не станемо партією війни. Саме тому Taurus ще не доставили", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон сказав, за якої умови Франція відправить війська в Україну

Пісторіус додав, що далекобійні ракети не стануть вирішальними у війні. Його підтримав колега з Фінляндії Антті Хаккяне. Він відкинув можливість розміщення військ і наголосив, що союзники України повинні зосередитися на іншому.

"Але всі підтримують збільшення допомоги у формі зброї, боєприпасів і грошей, і саме на цьому ми повинні тепер зосередитись", - заявив Хаккяне.

26 лютого Еммануель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

Низка країн НАТО у відповідь на заяви Макрона публічно відкинули ідею відправки військ в Україну. Серед них, зокрема, Польща, США, Німеччина, Чехія, Канада та Велика Британія.

Можливість відправки військових не стали відкидати прем'єр Естонії Кая Каллас, а також міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас - він уточнив, що йдеться тільки про навчальні місії. Глава Генштабу армії Нідерландів генерал Онно Ейхельсгейм заявив, що "слід залишити всі варіанти відкритими".

Зараз ви читаєте новину «Солдати НАТО в Україні: Берлін зробив нову заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути