Ексклюзиви
середа, 27 вересня 2023 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц загальмував передачу Україні ракет Taurus ‒ WSJ

Шольц загальмував передачу Україні ракет Taurus ‒ WSJ
ЗМІ повідомили, що Олаф Шольц гальмує постачання Україні ракет Taurus. Фото: East News

Американське видання The Wall Street Journal написало, що нібито Німеччина відкладає відправлення високоточних ракет великої дальності Taurus в Україну через побоювання канцлера Олафа Шольца.

При цьому коаліційний уряд Німеччин схвалив постачання Taurus, повідомило WSJ.

"Німецькі офіційні особи заявили, що трипартійний коаліційний уряд Німеччини в принципі схвалив постачання Taurus. Але канцлер Олаф Шольц загальмував цей крок через побоювання, що німецький персонал повинен буде приїхати в Україну, щоб допомогти обслуговувати та керувати комплексною зброєю", ‒ повідомило видання.

За словами джерел, Шольц вважає, що переміщення німецького військового персоналу у зону бойових дій потребуватиме голосування парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд призначив заступників нового міністра оборони

Також ЗМІ повідомило, що Шольц стурбований тим, що такий крок нібито може "глибше втягнути Німеччину в конфлікт".

"Канцлер повинен припинити блокування доставлення Taurus. Вагання та технічні виправдання лише сприяють зміцненню віри Путіна в те, що він все ще може перемогти. І це лише продовжує війну", ‒ сказав Антон Хофрайтер, представник Партії зелених, яка входить у правлячу коаліцію.

Taurus – сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет – щонайменше 500 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Цього місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина не відмовляється від передачі Україні ракет Taurus.

Зараз ви читаєте новину «Шольц загальмував передачу Україні ракет Taurus ‒ WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути