четвер, 21 березня 2013 20:04

Сьогоднішнє рішення по Києву свідчить про те, що опозиція прислухалась до більшості - "регіонал"

Сьогоднішнє рішення по Києву свідчить про те, що опозиція прислухалась до більшості - "регіонал"
Фото: artyofregions.org.ua

Те, що сьогодні парламент прийняв за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів, означає, що опозиція прислухалась до більшості.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник.

"Сьогоднішня постанова свідчить про те, що опозиція прислухалась до більшості, бо ми сказали про застереження, які можуть бути під час виборів, а також наголосили на не досконалих законах про вибори, про столицю (бо треба роз'єднати посади мера та голови КМДА, або об'єднати) та інше", - висловив думку Олійник.

Водночас він наголосив, що в законі про вибори є багато прогалин, зокрема він підкреслив, що в Партії регіонів "були сумніви щодо конституційності по термінам, то ми ж щодо цього звернулись до Конституційного суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році Верховна Рада обійшлась українцям у 768 мільйонів

Політик наголосив на тому, що "коли будуть проходити вибори, то приїдуть представники різних організацій", які критикуватимуть "владу, а не опозицію за погане законодавче забезпечення". "Ніколи не критикують опозицію. А вона нам потрібна? Тому ми й хочемо її уникнути, шляхом вдосконалення цих двох законів", - додав нардеп.

Окрім того, "регіонал" зауважив, що "вибори не відбудуться 2 червня, адже по датам не виходить". "В цьому вина позиції, бо постанова була зареєстрована в грудні. А будуть тоді, коли зроблені всі законодавчі висновки та зміни до законів, то вибори можемо призначити. Не така складна річ — призначити вибори, і через 60 днів після постанови їх провести", - підкреслив політик.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Постанову планується підготувати до другого читання за два тижні. До цього Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада "їсть" у 37 разів більше, ніж заробляє українська економіка - Пишний

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Сьогоднішнє рішення по Києву свідчить про те, що опозиція прислухалась до більшості - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути