середа, 29 грудня 2021 15:07

ЗМІ довідалися про повістку передноворічної РНБО

ЗМІ довідалися про повістку передноворічної РНБО
РНБО збереться у четвер. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський збирає засідання Ради національної безпеки і оборони на 30 грудня. Серед питань - стан Збройних сил України.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Українська правда".

"Стан ЗСУ, епідеміологічна ситуація, стан енергетичної галузі, виконання указу президента щодо збереження та відтворення лісів", - сказав співрозмовник.

На запитання, чи є в порядку денному запровадження санкцій, відповіли: "Питання санкційної політики - на стадії вирішення щодо винесення на розгляд засідання".

Засідання планують на 15 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може забути про другий термін, якщо посадить Порошенка – Олег Рибачук

28 грудня президент Зеленський підписав санкції щодо двох телеканалів - "Перший незалежний" і UkrLive.

У лютому Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосували до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб. Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців.

Також РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У червні санкції запровадили проти олігарха Дмитра Фірташа через постачання сировини для військових підприємств РФ. І проти олігарха Павла Фукса - через незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

У серпні санкції застосували проти нардепа Андрія Деркача, Ігоря Гужви, який контролює сайт "Страна.ua", блогера Анатолія Шарія та його дружини.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ довідалися про повістку передноворічної РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути