середа, 01 травня 2019 11:25

ЗМІ розповіли про пентхаус Зеленських у Криму

Дружина новообраного президента Володимира Зеленського Олена 2013-го купила елітну квартиру в Лівадії менш ніж за половину ринкової вартості у колишнього нардепа й олігарха Олександра Буряка.

Про це повідомляє Reuters.

3-кімнатний пентхаус у житловому комплексі "Імператор" у Лівадії (поблизу Ялти) в окупованому Криму по сусідству з Лівадійським палацом на узбережжі Чорного моря Зеленська купила у квітні 2013-го за $163 893, пише агенство.

Автор: Reuters
  Пентхауз знаходиться поблизу Ялти в окупованому Криму.
Пентхауз знаходиться поблизу Ялти в окупованому Криму.

Вона придбала квартиру за ціною близько $1263 за квадратний метр.

2012-го, згідно з даними сайту нерухомості domik.ua, квартири у ЖК "Імператор" продавалися за ціною $3500-4000 за кв. м.

Кримський агент із нерухомості на умовах анонімності підтвердив, що квартири, подібні до квартир у ЖК "Імператор", продавали 2013-го за ціною $2500-3000 за кв. м. Але ціна могла сягати й $5 тис. за квадрат.

У реєстрі прав на нерухоме майно Зеленська вказана чинним власником пентхауса.

Квартиру виставило на продаж у квітні агентство нерухомості "Причал 82" за ціною $790 668. Тобто вчетверо більшою за ту, яку було заплачено 2013-го, або по $5195 за кв. м.

Агентство не змогло з'ясувати, чому квартиру 2013-го продали за ціною, значно нижчою за ринкову.

Ані Зеленський, ані його дружина не відповіли на прохання про коментар. Буряк, який продав квартиру, по телефону відмовив агентству в коментарі з цього приводу та не відповів на письмові питання.

Буряк разом із братом Сергієм були контролюючими акціонерами Брокбізнесбанку, поки не продали мажоритарний пакет акцій 2013-го.

Агентство повідомляє, що неназвані колишні керівники Брокбізнесбанку перебувають під слідством за підозрою у привласненні грошей банку.

Водночас Reuters не може стверджувати, що під слідством перебуває саме Олександр Буряк. Він не відповів на питання з цього приводу.

Національний банк України оголосив Брокбізнесбанк неліквідним 28 лютого 2014-го, за 10 місяців після продажу квартири Зеленській.

Буряк також був спостерігачем від Зеленського у рідному місті шоумена Кривому Розі.

Під час президентської кампанії Зеленський позиціонував себе як людину, яка стоїть осторонь від заможної еліти українського бізнесу та політики. Однак купівля пентхауса показує, що родина Зеленського отримала вигоду від угоди з членом тієї самої заможної еліти, пише агенство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після оголошення результатів виборів Кернес змінив риторику

У другому турі президентських виборів шоумен Володимир Зеленський на 48,77% випередив Петра Порошенка.

Про остаточні результати виборів ЦВК повідомила 30 квітня.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли про пентхаус Зеленських у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути