четвер, 18 лютого 2021 11:52

"Слугам" найняли лобістів за $50 тис. на місяць - "Схеми"

Вартість послуг американських лобістів для партії "Слуга народу" становить $50 тис. на місяць, а в разі продовження контракту до кінця року – понад 15 млн грн.

Громадська організація "Центр трансатлантичної взаємодії та діалогу" підписала контракт з американською компанією, лобісти якої надаватимуть "стратегічне консультування та підтримку" партії з метою "налагодження відносин України зі США та країнами ЄС", повідомляють журналісти програми "Схеми".

Послуги має надати компанія Finsbury Glover Hering, договір з якою уклали на початку лютого та нещодавно оприлюднили на сайті Мін'юсту США. Контракт діятиме до 31 грудня 2021 року і може бути продовжений за згодою сторін. Послуги за ним "включатимуть лобіювання, просування, підготовку та розповсюдження інформаційних матеріалів".

ГО "Центр трансатлантичної взаємодії та діалогу" бере на себе всі позапланові витрати, пов'язані з транспортом, харчуванням, проживанням, організацією конференц-зв'язку тощо. Виявилося, що ГО була створена за місяць до підписання контракту – наприкінці грудня 2020-го та нібито фінансується "українськими приватними особами та комерційними структурами". Засновники – Павло Великоречанін та Станіслав Костюченко є помічниками нардепів фракції "Слуга народу" Олександра Ткаченка та Івана Шинкаренка. Останні є членами парламентського комітету з питань антикорупційної політики. ​Інформації про іншу діяльність цієї ГО в публічному доступі немає. Організація зареєстрована в Києві, на вул. Круглоуніверситетській, 7. Ще однією адресою організації в документах Міністерства фінансів США вказаний конгресно-виставковий центр "Парковий" у Києві, який є офісом партії "Слуга народу".

Автор: radiosvoboda.org
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть створити ще одну партію - ЗМІ

Компанія Finsbury Glover Hering створена у результаті злиття 3 компаній. З однією з них – Glover Park Group – 2014 року співпрацювала компанія VISA через фінансові обмеження для своїх російських представництв у зв'язку з американськими санкціями проти Росії. 2009-го Грузія наймала Glover Park Group для налагодження контактів з американськими конгресменами та допомоги з позиціонуванням у ЗМІ, зокрема, і тодішнього президента Міхеіла Саакашвілі.

2007 року послугами лобістів з Glover Park Group користувався "Блок Юлії Тимошенко". Тоді послуги лобістів коштували щонайменше $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Слугам" найняли лобістів за $50 тис. на місяць - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути