четвер, 25 січня 2018 08:44

Слідчі отримали від ООН офіційні докази держзради Януковича

Слідчі отримали від ООН офіційні докази держзради Януковича
Віктор Янукович 1 березня 2014 року просив Володимипа Путіна ввести війська в Україну - офіційний документ ООН. Фото: ukrinform.ua

Секретаріат ООН передав українському слідству фотокопію листа президента-втікача Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року з проханням ввести в Україну російські Збройні сили.

Про це повідомив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, який представляє сторону обвинувачення в суді.

"Слідчі під час службового відрядження в Нью-Йорк через представництво України в ООН шляхом запиту отримали від секретаріату ООН супровідним листом з гербовою печаткою фотокопії звернення Чуркіна (тодішній постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін. - Gazeta.ua) про визнання офіційним документом листа Януковича президентові РФ, а також фотокопію самого листа Януковича Путіну. І цей документ приєднаний до матеріалів кримінального провадження", - сказав Кравченко.

МЗС передало прокурорам чотири фотокопії документів, які Чуркін представив 3 березня 2014 року і які були визнані офіційними документами ООН. Один із них - лист до Путіна - секретаріат ООН розіслав усім членам Ради безпеки ООН. Тоді постійний представник України направив запит для з'ясування, що саме Чуркін приєднав до свого звернення.

"І Сергєєв отримав фотокопію звернення Чуркіна про визнання цього листа Януковича офіційним документом ООН", - підкреслив Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді над Януковичем почала звучати російська пропаганда

Віктор Янукович утік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі отримали від ООН офіційні докази держзради Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути