понеділок, 08 жовтня 2018 14:35

Скандальну бурштинову справу нардепів передали до суду

Скандальну бурштинову справу нардепів передали до суду
Справу нардепів Розенблата і Полякова щодо видобутку бурштину передали до суду. Фото: 5 канал

Справу щодо незаконного видобутку бурштину щодо народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова направили до суду.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Обвинувальний акт щодо 2 нардепів скерували до суду 5 жовтня.

"5 жовтня 2018-го прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у так званому "бурштиновому" провадженні щодо 2 народних депутатів та ще 4 осіб, які обвинувачуються в отриманні неправомірної вигоди за реалізацію права законодавчої ініціативи та зловживанні впливом. Слід зауважити, що сторона захисту всіляко намагалася уникати вручення обвинувальних актів, у зв'язку з чим прокурори та детективи змушені були вручати їх за місцем проживання підозрюваних".

Розенблат і Поляков відмовились отримувати обвинувальний акт, а останній ще й повістку про виклик. Мотивували це тим, "що справа до суду не дійде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти показали німецький будинок підозрюваного в корупції нардепа Розенблата

Антикорупційні органи підозрюють, що Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. Цей процес нібито зафільмували на відео.

Розенблата звинувачують у тому, що він отримав $200 тис. за вплив на рішення чиновників Держслужби геології та надр і місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами. Самі нардепи заперечують причетність до злочину.

Зараз ви читаєте новину «Скандальну бурштинову справу нардепів передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути