середа, 12 грудня 2012 12:18

Ситуація з Табаловими свідчить про корумпованість опозиції - експерт

Ситуація з Табаловими свідчить про корумпованість опозиції - експерт
Михайло Басараб переконаний, що "тушок" ще буде багато. Фото: sd.org.ua

Кількість "тушок" у майбутньому може вимірюватися десятками.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб, коментуючи ситуацію, яка виникла з двома депутатами від "Батьківщини" Олександром та Андрієм Табаловим.

"Насправді, для мене жодної дивини немає. Я особисто прогнозував такий розвиток подій. Думаю, що це ще не кінець і у нас буде ще не один дует таких "тушок". Насправді, в решті-решт, кількість "тушок" може вимірюватися і десятками. І це не буде дивиною. Це закономірний результат корумпованості не лише нашої влади, а й наших опозиційних сил і опозиційних лідерів", - підкреслив він.

Експерт додав: "Я неодноразово говорив про те, що в стані опозиції продаються місця у списках, продавалося право на балотування в тому, чи іншому окрузі від Об'єднаної опозиції — це не є секретом. Про це говорив багато хто і багато де. Тому що наші опозиційні лідери, як і представники нашої сьогоднішньої влади, розглядають політику як засіб для власного збагачення. Тому феномен Табалових абсолютно закономірний. Він виник абсолютно логічно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівця" оцінили в 5 мільйонів, якщо він стане "тушкою"

Басараб підкреслив, що швидше за все, люди вже віддячилися за прохідне місце у списку і за право висуватися від Об'єднаної опозиції у визначеному окрузі.

"Відтак, перед тими, кому вони заплатили або дали інші блага, у них немає жодних зобов'язань. Тому вони зараз роблять так, як це відповідає їхнім уявленням про мораль, совість і т.д.. Тому я думаю, що в стані сьогоднішньої опозиції дуже багато й інших депутатів, які також розрахувалися якимось чином за те, що вони стали депутатами. І, відповідно, не мають жодних зобов'язань перед тими, кому вони платили", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До Ради пройшли не всі "тушки", які балотувались" - експерт

Експерт додав: "Тому в тому, що Табалови стали "тушками" є перший момент — ми ще не одних таких Табалових побачимо. І другий момент — це свідчення корумпованості нашої опозиції".

Зазначимо, що сьогодні, 12 грудня, відбувається перше засідання Верхвоної Ради VII скликання.

Раніше стало відомо, що двоє народних депутатів, які на виборах балотувалися від "Батьківщини", можуть не увійти до опозиційної фракції. Ідеться про Олександра Табалова, який пройшов до парламенту за списком об'єднаної опозиції (№49), і про Андрія Табалова, який балотувався від "Батьківщини" в окрузі №99 у Кіровограді.

Водночас, в опозиції заявили, що Олександр та Андрій Табалови , мають скласти мандати за порушення присяги. На підставі невходження Табалових до складу фракції "Батьківщина" та на підставі підписаної ними присяги фракція одноголосно ухвалила рішення вимагати від них скласти мандати народних депутатів.

 

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з Табаловими свідчить про корумпованість опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути