неділя, 27 серпня 2017 20:25

Сергій Тарута: українська економіка здатна щороку зростати на 15%

Сергій Тарута: українська економіка здатна щороку зростати на 15%
Без довгострокової стратегії на Україну чекає катастрофа, говорить народний депутат Сергій Тарута. Фото: Сергій Старостенко

Заплановане урядом зростання економіки України на 2017 рік на рівні 2-3%. Торік був 1,8%. Із такими темпом росту наша країна - банкрут.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів народний депутат Сергій Тарута.

"На жаль, ми є банкрутом. 7% росту ВВП - це нульова точка. Україні потрібен ріст від 10 до 15%. Найпотужніші країни світу мають довгострокові програми. Китай робить на 50 років стратегію. Євросоюз - до 2050-го. Якщо ми не будемо розуміти, як змінюється світ і де наше місце в глобальній конкурентній економіці, можемо залишитися в позавчорашньому дні", - говорить він.

У влади країни немає довгострокового плану її розвитку, каже народний депутат: "На жаль, сьогодні верхівка займається утриманням влади. Грошей немає, майбутнього в людей немає, можливості отримати хорошу освіту і медичне обслуговування - теж немає. Іде масова евакуація працездатних людей. Влада заграє із Заходом і каже: "Робіть що хочете, тільки дайте грошей".

Політик наводить прогноз експертів Світового банку й української Академії наук: за теперішнього розвитку подій, на 97% нас чекає розпад країни, втрата суб'єктності або перетворення на сіру зону. І тільки три відсотки становить вірогідність збалансованого розвитку.

Якщо не стартують реальні реформи, руйнування країни почнеться наприкінці 2018 року, говорить Сергій Тарута: "Наслідок - банкрутство країни й соціальних вибух".

Читайте більше в інтерв'ю Сергія Тарути журналу "Країна" в номері за 23 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Тарута: українська економіка здатна щороку зростати на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути