Ексклюзиви
неділя, 15 грудня 2013 16:18

Сенатори США стурбовані припиненням ЄС підготовки до підписання Асоціації з Україною

Сенатори США стурбовані припиненням ЄС підготовки до підписання Асоціації з Україною
Фото: telegrafist.org
Обидва сенатори США, які перебувають з візитом у Києві, висловили стурбованість у зв'язку з недільним заявою єврокомісара Штефана Фюле про припинення ЄС підготовки до асоціації з Україною.

"Зрозуміло, що ця новина нас турбує", - повідомив на брифінгу в Києві в неділю сенатор-республіканець Джон Маккейн.

За його словами, поки ситуація не зовсім зрозуміла, оскільки на зустрічах з представниками української влади в неділю йшла мова про те, що Україна продовжить вести переговори щодо Угоди про асоціацію.

У свою чергу голова європейського комітету в Сенаті США, демократ Крістофер Мерфі додав, що перед Україною стоїть вибір між минулим і європейським майбутнім".

"Ми розуміємо, що зміни - це не легко. І ми чітко дали зрозуміти, що США будуть підтримувати Україну, якщо вона зробить вибір на користь європейського майбутнього", - підкреслив сенатор Мерфі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявив, що Євросоюз призупиняє роботу з українською владою щодо Угоди про асоціацію з Україною.

"Слова і дії президента та уряду щодо угоди про асоціацію розходяться все глибше і глибше. Їх аргументи не мають ніякого зв'язку з реальністю", - йдеться в повідомленні Фюле.
Зараз ви читаєте новину «Сенатори США стурбовані припиненням ЄС підготовки до підписання Асоціації з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути