Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 09:24

Семенченко пояснив, що виносив із наметового містечка за годину до знесення

Семенченко пояснив, що виносив із наметового містечка за годину до знесення
Семен Семенченко заявляє, що зброю у наметове містечко підкинули. Фото: twitter.com

Перед демонтажем наметового містечка під ВР 3 березня народний депутат Семен Семенченко виніс звідти сумки з невідомим вмістом.

Про це повідомляє "Українська правда".

За словами Семенченка, про те, "що буде штурм, стало відомо напередодні".

"Хлопці (мітингувальники. - Gazeta.ua) вирішили залишатися (в наметовому містечку. - Gazeta.ua). Я виносив сумки з їхніми особистими речами", – сказав нардеп.

На питання, чому тільки він, маючи депутатську недоторканність, ніс сумки, Семенченко сказав: "Ніс тільки я, тому що перед цим три або чотири рази були спроби обмежити прохід і вихід з наметового містечка. Тільки нам, депутатам, поліція дозволяла їх носити. Тому я брав тоді дрова, а зараз сумку. Депутатів не чіпають".

Натомість у поліції заявили, що Семенченко виносив із наметів зброю. Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко надав відео, на якому видно, як о 06:45 третього березня – приблизно за 40 хвилин до початку слідчих дій в містечку - Семенченко виносить речі.

На питання про те, що у наметовому містечку поліція знайшла зброю, а потім експертиза підтвердила, що зброя була бойовою, Семенченко відповів: "Зброї не було, був винятково мирний мітинг, а зброю підкинули".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Ради не можуть бути намети з гранатами і неадекватами - Аваков

3 березня Нацгвардія знесла намети по вулиці Грушевського поблизу Верховної Ради. Діяли на виконання рішень суду. Затримали 111 людей. Їх відправили до поліцейських відділків Шевченківського та Печерського районів, потім відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Семенченко пояснив, що виносив із наметового містечка за годину до знесення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути