четвер, 06 грудня 2012 14:33

Секретар Венеціанської комісії радить Україні взятись за судові реформи

Секретар Венеціанської комісії радить Україні взятись за судові реформи
Томас Маркерт. Фото: news.az

Секретар Європейської комісії "За демократію через право" ( Венеціанська комісія) Томас Маркерт наголосив, що є потреба у роботі у Конституційній асамблеї представників опозиційних політсил українського парламенту.

Про це він сказав після засідання у Конституційній асамблеї.

У свою чергу, секретар КА Марина Ставнійчук запевнила, що можливості для співпраці у КА є у всіх без винятку політичних партій.

"Двері і можливості для роботи працівників, у тому числі і парламентських опозиційних партій, тих партій, які створюють відповідні фракції у Верховній Раді, за підсумками парламентських виборів — відкриті. Ще при формуванні персонального складу КА, виходячи зі складу парламентських виборів, запропонований був такий порядок формування асамблеї, який дає квоти і можливості і партії "Свобода", і партії "Удар", і партії "Фронт змін", і партії "Батьківщина", які активно беруть участь у політичному житті держави", — про це сказала Ставнійчук.

Маркерт запевнив, що Вененціанська комісія вважає важливою присутність представників усіх політичних сил у Конституційній асамблеї.

"Коли ви готуєте якийсь проект у КА — треба думати про те, що з ним станеться, коли він потрапить до парламенту. Тому, я думаю, що необхідно, щоб різні політичні партії були представлені у Асамблеї."

Він також зауважив, що в Україні настав час для реформ Конституції.

"Коли у 1996 році ви прийняли Конституцію, це стало дуже великим досягненням для України. За цей період Україна значною мірою розвинулась, тож настав час, коли потрібно внести правки у Конституцію."

На думку Маркерта, найважливішими є судові реформи.

"Найбільше правок треба внести у закони судової системи. На жаль, більшість громадян України не довіряє судовій гілці влади", - сказав він.

Маркерт упевнений, що для належного функціонування демократії необхідно щоб громадськість довіряла судам.

 

Зараз ви читаєте новину «Секретар Венеціанської комісії радить Україні взятись за судові реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути